Tietosuojaseloste

EU GDPR mukainen tietosuojalausunto

Piparminttutaivas
Y-tunnus 2651950-5
puh. 044 339 5188
anna.kankare@piparminttutaivas.fi

 

Mitä tietoa kerätään?

Piparminttutaivaassa asiakkailta kerätään tilauksen yhteydessä nimi ja puhelinnumero, sekä toimitettavissa tilauksissa toimituspaikan osoite. Tietojen keräys tapahtuu täyttämällä tilauskaavake. Kaavakkeen täyttää yrittäjä. Jos asiakas on ollut yhteydessä sähköpostitse, sähköpostit tallennetaan omaan kansioonsa, jossa viestejä säilytetään tilauksen toimittamisesta 6 (kuusi) kuukautta. Sama pätee tekstiviesteihin. Facebookin kautta lähetetyistä tietojen turvallisuudesta vastaa Facebook.

Miksi tietoa kerätään?

Nimi ja puhelinnumero tarvitaan, jotta palvelun tilaaja tiedetään ja tilaajaan saadaan yhteyttä sitä tarvittavissa tilanteissa. Osoitetieto kerätään ainoastaan siinä tapauksessa, jos tilaus toimitetaan. Tällöin tieto on siis tarpeellinen, jotta tiedetään mihin tilaus toimitetaan. Internetsivujen kautta lähetetyt viestit saapuvat yritykseen sähköpostimuodossa ja niiden kanssa toimitaan kuin sähköpostiviestien.

Kuka tietoja käsittelee?

Tietoja käsittelee ainoastaan Piparminttutaivas. Tietoja ei koskaan luovuteta kolmannelle osapuolelle. Laskutuksesta syntyneet materiaalit luovutetaan tilitoimiston käsiteltäviksi. Piparminttutaivaan kirjanpitoa hoitaa Airiston Tili ja he ovat sitoutuneet lain mukaisesti pitämään huolta tietoturvastasi.

Miten tietoja säilytetään?

Tilauskaavakkeet ovat ainoastaan paperisena versiona. Tulevia ja jo lähteneitä kaavakkeita säilytetään eri mapissa. Mappeja säilytetään lukitussa tilassa, jossa niihin on pääsy ainoastaan itse yrittäjällä.

Kauanko tietoja säilytetään?

Tilauskaavakkeita, joissa on tieto tilaajan nimestä ja puhelinnumerosta ja mahdollisesti osoite, säilytetään 6 kuukautta tilauksen luovuttamisesta. Samoin sähköpostiviestejä ja tekstiviestejä säilytetään 6 kk. Tietoja säilytetään tämä aika mahdollisten valitusten tai epäselvyyksien selvittämisen vuoksi. Mahdollisessa laskutuksessa syntynyt aineisto säilytetään lain määräämä säilytysaika.

Miten tiedot tuhotaan?

Paperiset tilauskaavakkeet, joissa on asiakkaan nimi, puhelinnumero, tilauksen sisältö, sekä mahdollisesti osoite, tuhotaan silppuamalla ja polttamalla. Tuhoamisen hoitaa yritys itse. Sähköpostiviestit poistetaan koko palvelimelta samoin tekstiviestit.

Tietojen tarkistaminen

Voit aina tarkistaa onko meillä tietoa sinusta. Tiedustelut sähköpostilla osoitteesta anna.kankare@piparminttutaivas.com.

Tietojen poistaminen
Asiakas voi pyytää poistamaan häntä koskevat tiedot aiemmin kuin 6 kuukauden jälkeen. Pyynnön voi toimittaa osoitteeseen anna.kankare@piparminttutaivas.fi. Tällöin tuhoamme asiakkaasta syntyneen paperisen tilauskaavakkeen tai tilauksiin liittyvät sähköpostit. Mahdollisessa laskutuksessa syntynyt aineisto säilytetään kuitenkin aina lain määräämä säilytysaika.